2024 Moda Trendleri: Yılın En Çarpıcı Stil İpuçları

2024 moda trendleri büyük bir değişim ve heyecanla dolu! Yeni sezon koleksiyonlar, geçmişten ilham alırken geleceğe de göz kırpan tasarımlarla dolu. Bu sezonun en çarpıcı trendlerini keşfetmek için hazır olun!

Ortalama okuma süresi: 7 - 8 dakika

2024 Moda Trendleri: Yılın En Çarpıcı Stil İpuçları

2024 senesinde lüks moda otoriteleri tarafından tasarlanan modeller, yılın trend listesini şekillendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz birkaç sezona damga vuran 90’lar modasının izleri bu sezona da etki ediyor. Trençkotlar, polo yaka tişörtler, oversize modeller ve mini etekler eşliğinde oluşan sezon trendleri, moda tutkunları tarafından ilgiyle takip ediliyor. New York’tan Milano’ya kadar uzanan moda haftalarının öncülüğünde sergilenen tasarımlar, hem kış hem yaz aylarının trend parçalarını oluşturuyor. Dünyaca ünlü markaların sezon tasarımlarını incelemek; stil kombin birliktelikleri yaratmak ve gardırobunuzu yepyeni parçalarla doldurmak için ideal fırsatlar sağlıyor. Peki, 2024 moda trendleri neler ve bu yıl hangi parçalar öne çıkıyor? İşte sezonun dinamiklerini ortaya koyan trendlerin listesi!

Off-Duty Kıyafetler

İşten yeni çıkmış veya ofis dışındaymış gibi görünen kıyafetler, sezonun moda trendleri listesinde kendine yer buluyor. Çabasız şıklığı rahatlıkla buluşturan bu stil anlayışı, özellikle sokak stili için tercih ediliyor. Trendin öncülüğündeki tasarımlarda; rahat kalıplı pantolonlar, katman şeklinde giyilebilen kombinler, oversize blazerlar ve uzun gömlekler göze çarpıyor. 90’lardan kalma trendlerden biri olan off-duty stilinde; pantolon-ceket takımlarıyla uzun gömlekleri kombinlemek, oversize blazerları büyük kemerlerle kullanmak mümkün oluyor. Kalın tabanlı ayakkabıların ve havalı gözlüklerin eşlik ettiği off-duty tarzı, hem rahat ofis görünümlerinde hem arkadaş buluşmalarında kullanıma uygun özellikler sergiliyor. Kumaş pantolonları beyaz tişörtlerle eşleştirmek, jeanleri oversize blazerlarla giymek bu stili uygulamak için deneyebilecekleriniz arasında bulunuyor.

Mini Etekler

60’lı yıllara damga vuran mini etekler, sezonun stil önerileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sezonun ilkbahar-yaz modasına eşlik etmeye hazırlanan kısa etekler, farklı materyalleri ve tasarım detaylarıyla yaz aylarına damga vurmaya kararlı görünüyor. Sosyal aktivitelerde ve davetlerde sık sık tercih edilen kısa tasarımlı etek modelleri, cesur kesimleriyle fiziğine güvenenlerin tercihi oluyor. Tül, deri, denim veya süet gibi materyallerden üretilen etekler; canlı renklerle, desenlerle veya fütüristik metalik tonlarla moda tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Bunların yanı sıra asimetrik kesimli, transparan detaylı ve biker tarzı etekler de sezonun yeni stil önerileri arasında bulunuyor. Mini etekler, oversize tişört ve kazaklarla cool bir görünüm oluşturuyor. Şık akşam yemekleri için ise etekleri kısa bluz ve topuklu ayakkabılarla kombinlemek mümkün oluyor.

 
Bonus

Polo Yaka Estetiği

Preppy akımı ile hayatımıza giren polo yaka estetiği, moda trendler alanındaki yeniliklerin başında geliyor. Özel okul stili olarak bilinen trend; polo yaka tişört, kazak, gömlek ve hırka gibi pek çok parçayı kapsıyor. Birçok lüks markanın koleksiyonunda bulunan polo yaka ürünler, sezonun ilgi çekici trendleri arasında bulunuyor. Polo yaka modelleri, sportif tarzda parçalar veya gösterişli fırfırlı eteklerle kombinleyen lüks markalar, ürünlerin farklı kullanım alanlarını gözler önüne seriyor. Bunun yanında katmanlı görünümlerle de mükemmel bir uyum sergileyen polo yaka ürünler, oversize blazerlarla modern bir stile evriliyor. Basic tarzda giyinmeyi sevenler için ideal olan polo yakalar, uğraşılmamış görünümler için harika bir alternatif haline geliyor. Polo yaka ürünler, özellikle ilkbahar-yaz döneminde konforlu parçalarla bir araya getirilerek kullanılabiliyor.

Yüksek Bel Pantolonlar

2000’lerin giyim ürünleri denildiğinde akla gelen yüksek bel pantolonlar, birkaç sezondur yerini düşük belli modellere bıraksa da yeniden tahtını devralmaya hazırlanıyor. Düşük belli modellere oranla çok daha konforlu bir kullanıma sahip olan yüksek belli pantolonlar, 2024 senesinde daha bol ve rahat kalıplarla kendini gösteriyor. Yüksek bel modeller; alışılmışın dışında göğüs altından başlayan bel tasarımları, ekstra bol kalıpları ve cepli formlarıyla modern stilin öncülüğünü üstleniyor. Bacakları daha uzun gösterme şansına sahip olan ürünler, düz paça veya palazzo gibi tasarımlarla adından söz ettiriyor. Denim, kumaş veya deriden üretilen modelleri; büyük kemerler, uzun gömlekler, kısa üstler ve havalı güneş gözlükleri ile kombinlemek mümkün oluyor. Bol tişörtlerle bir araya gelen kargo pantolonlar ise sokak modasına cool bir görünüm kazandırıyor.

 
Bonus

Püsküller

Mikro ince saçaklar olarak ifade edilen püsküller, 2024 yılına damga vuracak yenilikler arasında gösteriliyor. Eğlenceli ve oyunbaz stil giyim unsurlarından biri olan püsküller, kıyafetleri havalı bir forma sokuyor. Lüks moda markalarının defilelerinde sıkça yer alan püsküllü kabanlar, ceketlerde ve eteklerde de sıkça görülüyor. Bunun yanında ince püsküllere çanta gibi aksesuarlarda rastlanabiliyor. Giyim ürünlerine salaş ve bohem bir hava kazandıran püskül detayları, uzun ve akıcı görünümü ile dikkat çekiyor. İnce püsküllere eşlik eden çok katmanlı püsküller ise özellikle gece elbiselerinde görkemli bir stil oluşturuyor. Bazı markaların koleksiyonlarına eklediği metalik püsküller, modern ve göz alıcı duruşuyla moda tutkunlarının ilgisini çekiyor. Püsküllü ürünleri, sade parçalarla eşleştirerek iddialı görünümler oluşturabilirsiniz.

Trençkotlar

Asil ve çarpıcı stillerin vazgeçilmezi olan trençkotlar, sezonun öne çıkan trendlerinden biri oluyor. İlkbahar aylarına zamansız görünümü ile damga vurması beklenen trençkotlar, klasik veya sıra dışı yorumlarla bir arada sunuluyor. Diz hizasında biten, kemer detaylı, bej renkteki modeller klasik stil anlayışı olanları cezbetmeye devam ediyor. Oversize kesime sahip modeller ise konfor arayışında olanları beklentilerine yanıt veriyor. Kat kat giyime olanak tanıyan oversize trençkotlar, modern ve bohem tarzlar için olmazsa olmaz haline geliyor. Derinin sıra dışı dokusuyla birleşen trençkotlar, şık alternatifler arasında öne çıkıyor. Trençkotlara farklı bir yorum katan markalar, modellerinde mavi, pembe, lila gibi soft renklere yer veriyor. Pastel tonlardan oluşan ürünler, yenilikçi tarzları sevenlerin radarına girmeyi başarıyor. Son dönemlerin gözdesi transparan detaylı ürünler ise deneysel moda trendleri arasında gösteriliyor. Feminen ve modern tarzı ile dikkat çeken modelleri; elbise, basic tişört ve kot pantolonlarla sokak stiline uyumlu hale getirebilirsiniz.

 
Bonus

Kapri Pantolonlar

2000’li yıllarda oldukça moda olan kapriler, sokaklara yeniden dönmeye hazırlanıyor. Eski dönemlerdeki düşük belli, dar ve renkli modellere inat bu sezon kapriler çok daha rafine, rahat kalıplarda tasarlanıyor. Yüksek bel kesime sahip olan kapri pantolonlar, bacakları daha uzun gösteren formlarıyla dikkat çekiyor. Bileğe doğru hafifçe genişleyen modeller, 2024 senesinin salaş ve rahat tarzına uyum sağlıyor. Sokak modasında sık sık yer alması beklenen denim kapriler, tıpkı boyfriend tarzı geniş kalıpları ile öne çıkıyor. Oversize blazerlarla kombinlenen modeller, cool bir görünümü temsil ediyor. İpek ve saten gibi lüks dokularda tasarlanan ürünler ise bluz ve topuklu ayakkabılarla şık akşam yemeklerinin aranan kombinlerinden oluyor. Bu sezon kapriler, aynı renk ailesinden üstlerle kombinlenebiliyor. Bu stili uygulayan modaseverler, monokromatik görünümlerle ilgi odağı olmayı başaracağı benziyor.

Örgü ve Trikolar

Klasik stilin temsilcilerinden olan örgü ve trikolar, 2024 senesinin trendleri arasına girmeyi başarıyor. Bir zamanlar büyük annelere uygun olarak görülen örgüler, farklı dokuları ve eğlenceli tasarımlarıyla bu algıyı yıkıyor. Özellikle kış aylarında rahatlığın ve şıklığın simgesi olması beklenen örgü modeller; kaşmir, pamuk ve merino yünü gibi lüks dokularıyla dikkat çekiyor. Sıcak ve konfor dolu stiliyle öne çıkan trikolar ise geometrik desenlerden eğlenceli grafiklere kadar çeşitli modellerde sunuluyor. Kalın ve büyük örgüye sahip kazaklar, hırkalar sezonun stil sahibi görünümleri arasında başı çekiyor. Triko elbise ve kazaklar ise gündelik kullanımın yanında ofis stiline de uyarlanabiliyor. Örgü ve trikoları, günlük hayata adapte etmek için jean ve tişört gibi temel parçalarla eşleştirmek mümkün oluyor. Triko bir elbiseye şıklık kazandırmak için ise zarif çantalar ve uzun botlar kullanılabiliyor

 
Bonus

Transparan Görünümler

Cesur ve iddialı tarzıyla adından söz ettiren transparan detaylar, 2024 yılında ön planda olan trendler arasında yer alıyor. Podyumlarda göz kamaştıran transparan detaylı ürünler, şimdi davetlere ve partilere geçiş yapmaya başlıyor. Romantik ve gösterişli tül elbiseler, işlemeli bluzlar, şifon pantolonlar ve transparan detaylı etekler sezonun önde gelen parçaları arasında bulunuyor. Transparan görünümlerin olmazsa olmazı; tül, şifon, dantel, organze gibi kumaşlar oluyor. Bu kumaşlarla tasarlanan elbise, etek, pantolon ve bluzlar; geniş kabanlar veya oversize blazerlarla kombinleniyor. Transparan ürünlerin yaygın kullanımlarından biri de ürünleri opak parçalarla eşleştirmek oluyor. Bu sayede daha dengeli ve çekici bir görünüm yaratılabiliyor. Transaparan bir bluzu opak body veya tişörtlerle kullanmak, transparan detaylı etekleri ise salaş bluz ve kazaklarla giymek yeni trendler arasında gösteriliyor.

Metalik Dokular

2024 senesinde metalik dokulu tasarımlar, sokakları ele geçirmeye hazırlanıyor. Altın, gümüş, rose ve bakır tonlarındaki metalik renkler fütüristik stili ile uzay çağına gönderme yapıyor. Metalik ürünler, farklı materyallerin bir araya gelmesi ile sadece gece değil, gündüz saatlerinde de kullanıma uygun özellikler sergiliyor. Metalik renklerdeki deri ürünler, çokça tercih edilen modeller arasında bulunuyor. Metalik deri ceketler ve kovboy botları, cesur seçimler yapmak isteyen moda tutkunlarının alışveriş listesinde yer alıyor. Elbise, etek, pantolon, ayakkabı ve çantalarda da görülen metalik renk rüzgarı minimal kombinlerle çarpıcı stil birlikteliklerine olanak tanıyor. Metalik ürünleri tek bir parçada tercih etmek ve günlük giysilerle kombinlemek bu trendin önemli stil ipuçlarından. Metalik renkteki modelleri, fazla gösterişli bulanlar ise bu trendi minik çanta ve cüzdanlarda tercih ederek sezon şıklığına ayak uydurabiliyor.

 
Bonus

XL Çantalar

Mini formdaki çantaların yerini almaya aday görünen XL çantalar, 2024 stil önerileri listesinde dikkat çekiyor. Yeni sezonda boyut değiştiren çantalar, olabildiğince geniş formlarıyla moda meraklılarına konfor vadediyor. Fonksiyonel ve şık olan XL çantalar; deri, süet veya kanvas gibi dokularda üretiliyor. Büyük boyutlu ürünler, günlük hayatta her şeyi yanında taşımak isteyenler için mükemmel bir seçenek oluşturuyor. Nötr tonların yanında mavi, pembe ve yeşil ve sarı renklerde olabilen modeller, günlük giyim ürünlerine kolayca eşlik ediyor. XL çantalar; düz renklerin yanında hayvan figürleri, yazılar ve logolarla süslenerek kullanıcılara çeşitlilik sağlıyor. Büyük boy çantaların; sporda, plajda, seyahatte ve şehir hayatında sıkça kullanılması bekleniyor.

Kısa Topuklu Ayakkabılar

Yüksek topuklulara şık ve rahat bir alternatif olan kısa topuklu ayakkabılar, senenin trendlerinden biri oluyor. Kısa topuklu modeller, hem gündüz hem gece kullanıma uygun olarak farklı eşleştirmeler yapmaya olanak tanıyor. Konfor ve eforsuz şıklık kavramlarına başarıyla uyum sağlayan kısa topuklular; terlik, babet, sandalet gibi farklı modellerde olabiliyor. Sade modellerin yanı sıra ayakkabılarda; taş, toka, zincir ve fiyonk gibi detaylara rastlanabiliyor. Bunun yanında bazı ürünler; hayvan desenleri, geometrik çizgiler ve logolarla daha gösterişli hale geliyor. Siyah, beyaz ve bej gibi klasik tonların yanında turuncu, yeşil, sarı ve mavi gibi renklerde ayakkabılar da trendlere yön veriyor. Kısa topuklu ürünleri; günlük hayatta, ofiste, akşam yemeklerinde veya davetlerde giyerek sezon şıklığına ayak uydurulabiliyor.

 
Bonus

2024 moda trendleri, hem ihtişamlı hem sakin parçaları bir araya getirerek moda meraklılarına çeşitlilik sunuyor. Siz de son trendler ışığında kombinlerinize yön verebilir, stilinizle öne çıkabilirsiniz. Sezon alışverişinde Garanti BBVA Bonus kredi kartı kullanarak çeşitli fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Bonus özellikli kredi kartı başvurusu için hemen formu doldurarak Garanti BBVA Bonus ailesine katılabilirsiniz.

HEMEN BAŞVURİNDİR
HEMEN BAŞVURİNDİR
Son Dakika Bayram Tatili Rehberi: İstanbul'a Yakın Gezilecek Yerler ve Öneriler
  
Genç Girişimcilerin Rehberi: İş Dünyasına Adım Atma Stratejileri
  
Çeyiz Listesi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Püf Noktalar
  
Sahurda Neler Yenmeli? Ramazan Ayında Doğru Beslenme Yolları
  
Tüketim Alışkanlıklarınıza Göre Hangi Kredi Kartı Seçeneğini Tercih Etmeniz Gerekiyor?
  
Gezi Planlamada Dikkat Etmeniz Gerekenler
  
Yaratıcı Ev Dekorasyon Fikirleri
  
Kredi Kartlarındaki Güvenlik Kalkanı: CVV Kodu Nedir?
  
Sizi Derinden Etkileyecek Belgesel Önerileri
  
Ev Yenileme Fikirleri: Eskiyi Yeniden Değerlendirme Sanatı
  
Montessori Eğitimi: Çocuk Gelişimine Yolculuk
  
Sevgililer Günü Hediye Fikirleri: Özel ve Anlamlı Hediyelerle Aşkınızı Kutlayın
  
BonusFlaş ile Hayatınızı Kolaylaştıran İpuçları
  
Su Tasarrufu ve Ekonomi: Bireylerin ve İşletmelerin Cebine Dost Çözümler
  
Dijital Ödeme Sistemleri ve Kazandıran Kampanyalar
  
Bonus ile Kış Tatiline Hazırlık : Valizinizde Neler Olmalı?
  
Akaryakıt İstasyonlarında Yakıt Tasarrufu için İpuçları
  
Gençler için Yurt Dışında Eğitim ve Çalışma Rehberi
  
Türkiye'deki Dijital Platformlar ve Sundukları Hizmetler
  
Yaz Tatili - Popüler Yurt içi Destinasyonları
  
Online Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
  
Araç Sahipleri için Yakıt Tasarrufu ve Farklı Yakıt Türleri Nelerdir?
  
Yurtdışı Seyahati Öncesi Yapılması Gerekenler
  
Yaz Tatili Bütçesi Birikim Planı
  
Sosyal Medya ve E-ticaretin Kozmetik Sektörü ile Etkileşimi
  
Gençler İçin Kariyer Planlaması
  
Bavul Hazırlama Rehberi
  
2023 En Popüler Mobil Oyunlar
  
Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
Kredi Kartı Dolandırıcılığı Nedir, En Sık Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
  
Dünyanın En Coşkulu 15 Futbol Ülkesi
  
Bonus Kredi Kartınızla Yapabileceğiniz Online Ödemeler
  
En Sevilen 10 Öğrenci Yemeği
  
Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
DAHA FAZLA GÖSTER
BonusFlaş uygulamanızdan dilediğiniz kampanyaya tek tıkla, SMS göndermekle uğraşmadan anında katılabilirsiniz.
BONUSFLAŞ İLE KAMPANYALARA KATIL
BonusFlaş App StoreBonusFlaş Google Play
BonusFlaş qr
BonusFlaş