2023 En Popüler Mobil Oyunlar

Ortalama okuma süresi: 5-6 dakika

2023 En Popüler Mobil Oyunlar

Küresel oyun sektöründe pazarın önemli bir hacmini mobil oyunlar oluşturduğundan dolayı her geçen gün piyasaya yeni bir yapım sürülür. Şirketler ise oyunseverlerin dikkatini çekebilmek ve fark yaratmak amacıyla mobil oyun sektörüne büyük yatırımlar yapar. Pazardaki rekabetin varlığı, bir yandan kullanıcılar için çeşitlilik imkanı tanırken diğer yandan piyasadaki yapımlarda düzenli olarak geliştirmeler süregelebilir. Durum böyle olunca sizler de grafikleri, hikayesi ve karakterleri ile tercih edebileceğiniz birçok mobil oyun bulabilir, her geçen gün yenilerini keşfedebilirsiniz.

Piyasaya sürülen birçok oyun henüz istediği başarıya sahip olmadan kaldırılırken, bazı oyunların ise popüleritesi yıllar geçse bile azalmaz. Sadece e-spor ile ilgilenen gamerların değil, her yaştan kullanıcının zevkine hitap ederek başarısını sürdüren bu yapımlar, 2023 yılında da popüler oyunlar listesinde yerini alır.

Henüz mobil oyun sevenler arasına katılmadıysanız, belki de kendinize uygun olan yapımı keşfetmemiş olabilirsiniz. Yeni çıkan oyunların ilk kullanıcılarının arasında yerinizi bularak bu durumu paraya dönüştürmeniz mümkün. “E-spor nedir? Dijital oyun dünyasının gençler üzerindeki etkileri nelerdir?” başlıklı yazımızı inceleyerek bu konuya dair yeni bir bakış açısı kazanabilir. 2023’ün en iyi mobil oyunları ve yeni çıkacak oyunlar arasından ilgi alanınıza uygun olanı seçerek gamerlar arasında kendinize yer bulabilirsiniz.


2023 Yılında Dikkatleri Üzerine Çeken En Popüler Mobil Oyunlar

En popüler mobil oyun listesi, her sene kullanıcıların talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenerek oluşturulur. Yıl içerisinde ilk kez piyasaya çıkan oyunların büyük bir ivme yakalayarak popüler olması mümkündür. Bazı mobil oyunlar ise şirketlerin başarılı AR-GE çalışmalarıyla yıllar boyunca listedeki yerini başka hiçbir yapıma bırakmaz. Mobil oyun sektöründeki başarı ise yapımların kullanıcının talebini ve ilgi alanlarını yakalayarak teknolojiyi üst düzeyde kullanımı ile ölçümlenir.

Çevrimiçi ve çevrimdışı, tek kişilik ya da çok oyunculu oynayabileceğiniz farklı mobil oyun önerileri arasından kendinize en uygun olanı seçerek hızlıca maceraya atılabilirsiniz.

Birlikte İnceleyelim: Bu Yıl İçerisinde En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

Mobil oyun dünyasının 2023 yılında en sevilen oyunlar listesinde ilk sırada Brawl Stars ve Among Us yer alıor. Çok oyunculu aksiyon türünde bir yapım olan Brawl Stars, özellikle karakterleri ile kendi hayran kitlesini yaratmıştır. Eğlenceli ve şahsına münhasır onlarca karakteri ve farklı oyun modları ile sürekli olarak yeni bir deneyim yaşatmaktadır. Among Us ise sahtekarlar ve ekip üyelerinden oluşan bir uzay gemisinde geçer. Sahtekarlar, sürekli ekibin işini baltalarken geriye kalan ekibin uzay gemisini tamir etmesi hiç de kolay olmaz. İşin asıl ilginç yanı ise; sahtekarların kimliği belirsiz olduğundan dolayı oyun boyunca her ceset bulunduğunda yalan söyleyen kullanıcıyı bulmak için oylamalar yapılır.


Bonus

Multiplayer Mobil Oyunlar

Çok oyunculu mobil oyun sevenler için son dönemlerde yıldızı parlayan Pokemon GO yapımının yeri diğer oyunlardan ayrıdır. Yapım, insanlara çocukluğunu hatırlatan Pokemon karakterlerini içermesinden dolayı sevilen animeyi neredeyse gerçek hayata taşıması ile fark yaratır. Oyuncular, haritalar üzerinde belli noktalara giderek Pokemonları yakalamaya çalışırlar. Mekan değişimi sağlamadan oyun oynamak isteyenler için uygun bir öneri değildir. Bunun nedeni ise Pokemon yakalamanın tek yolunun, hikayesinde de kurguladıkları gibi fiziksel anlamda dolaşmak olmasıdır. Çevrimiçi multiplayer mobil oyun listesinde ise bir diğer yapım, yılların eskitemediği Clash of Clans’tan başkası değildir. Savaş ve stratejinin bir arada yürüdüğü oyunun içerisinde klanını zafere taşımak isteyenlerin yolu ise oldukça uzun olacaktır.

Hikayeli Mobil Oyunlar

Mobil oyun tutkunları için karakterler, animasyon ve hız kadar etkileyici olan bir diğer unsur ise hikayelerdir. Hikayeli mobil oyun denildiği zaman ise Gabriel Knight: Sins of Fathers ve Galaxy on Fire 2 akıllarda yerini alır. Bir kitapçı olarak geçen Gabriel Knight’ın New Orleans cinayetlerinin sebebinin kara büyülerden biri olan Voodoo olduğunu anlaması ve ardından çözümlemesinin hikayesi, bu yapımda işlenir. 2023 mobil oyunlar listesinde başı çeken Galaxy on Fire 2 yapımının hikayesi ise uzayda geçer. Star Wars evrenine benzerliği ile uzay severlerin dikkatini çeken oyunda Keith T. Maxwell isimli eski uzay askeri, zamanda yolculuk yaparak geleceğe gider. Gelecekte maden ve cevher toplamak için atıldığı maceraların tümü onun yaşamından bir kesit olarak aktarılır.


Bonus

Online Mobil Oyunlar

Mobil oyun dünyasında PlayerUnknown’s Battlegrounds yapımı, yani kısaltılmış hali ile bilinirlik sağlayan PUBG büyük bir furyaya dönüşmüştür. Çoğu yerde PUBG oynayan birileri ile karşılaşabilir, arkadaşlarınız ile “Ekmek Parası” çıkarmak için tekrar tekrar oyuna girebilirsiniz. Bir diğer online mobil oyun olarak listelerde başı çeken Clash Royale ise strateji severleri kendine çeker. Çeşitli kartlar kazanarak ve satın alarak çevrimiçi şekilde diğer oyuncularla 3 dakikalık savaşlar yapmanıza olanak sağlayan yapım, mobil oyun tutkunlarının favorileri arasında yer alır.

Yeni Mobil Oyunlar: Yılın Devamında Bizleri Neler Bekliyor?

2023’te çıkacak mobil oyunlar arasında en çok dikkat çeken yapımların başında ise Dead Island 2, Diablo IV ve Age Of Empires Mobile gelmektedir. 2 Şubat 2023 çıkış tarihi olarak belirlenen Dead Island 2, vahşetin doruk noktasındaki fragmanı ile oyunseverler arasında büyük bir heyecan yaratmıştır. Diablo IV ise önceki serilerin sevenleri arasında hayal kırıklığı yaratması nedeniyle yenilenmiş içeriği özelinde fazlasıyla merak uyandırmıştır. Yılın en merak edilen ve uzun zamandır heyecanla beklenen oyunu ise Age of Empires Mobile’den başkası değildir. Oyunseverler üzerinde nostaljik bir etkiye sahip olan Age of Empires serisini mobil olarak sevenlerine sunulacak olması, tüm dikkatleri üzerine toplamıştır.

Bağlantı Sorunu Yaşamadan İnternetsiz Oynayabileceğiniz Mobil Oyunlar

Popüler mobil oyunlar arasında internetsiz ve çevrimdışı olarak da oynanabilen alternatif yapımlar da mevcuttur. Bu alternatifler arasından dikkat çeken bir yapım ise dövüş oyunu sevenlere hitap eden ICEY’dir. Oyunun Yahuda ve ICEY etrafında kurgulanan bir hikayeye sahip olması ise kullanıcıların favori özelliklerden biridir. En popüler internetsiz oynanan mobil oyunlar listesinde yer alan, yılların eskitemediği diğer seçenekler ise sırası ile; Temple Run 2, Subway Surfers ve Fruit Ninja şeklindedir


Bonus

Arayış İçerisinde Olanlar İçin Yeni Mobil Oyun Önerileri

Kendisine sizi tutkun haline getirecek, fantastik bir hikayeye sahip olan mobil oyun önerileri arıyor, kendinize yeni bir oyun keşfetmek istiyorsanız; 7 Mages tam size göre diyebiliriz. Halka zulmedenleri durdurarak, doğayı ve köylüleri kurtarmak için Raven adasının kahramanı olabilirsiniz. Üstelik farklı oyun modları ve savaş alanları ile bambaşka diyarların keşfine çıkabilirsiniz. Plants vs Zombies ise bir diğer bilinirliğe sahip olmayan ancak kendisine tutkunluk yaratan mobil oyunların arasındadır. Bu önerimizin içerisinde bahçenize akın halinde gelen zombilere karşı koymak için anti-zombi bitkileri üretecek ve çok eğleneceksiniz!

HEMEN BAŞVURİNDİR
HEMEN BAŞVURİNDİR
Dünya Mutfaklarından En İyi 10 Geleneksel Yemek
  
Kredi Kartı Limit Arttırma İpuçları
  
Balkon Dekorasyonu Fikirleri
  
Öğrenciler İçin: Tez Yazım Kural ve Önergeleri
  
Son Dakika Bayram Tatili Rehberi: İstanbul'a Yakın Gezilecek Yerler ve Öneriler
  
Genç Girişimcilerin Rehberi: İş Dünyasına Adım Atma Stratejileri
  
Çeyiz Listesi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Püf Noktalar
  
Sahurda Neler Yenmeli? Ramazan Ayında Doğru Beslenme Yolları
  
2024 Moda Trendleri: Yılın En Çarpıcı Stil İpuçları
  
Tüketim Alışkanlıklarınıza Göre Hangi Kredi Kartı Seçeneğini Tercih Etmeniz Gerekiyor?
  
Gezi Planlamada Dikkat Etmeniz Gerekenler
  
Yaratıcı Ev Dekorasyon Fikirleri
  
Kredi Kartlarındaki Güvenlik Kalkanı: CVV Kodu Nedir?
  
Sizi Derinden Etkileyecek Belgesel Önerileri
  
Ev Yenileme Fikirleri: Eskiyi Yeniden Değerlendirme Sanatı
  
Montessori Eğitimi: Çocuk Gelişimine Yolculuk
  
Sevgililer Günü Hediye Fikirleri: Özel ve Anlamlı Hediyelerle Aşkınızı Kutlayın
  
BonusFlaş ile Hayatınızı Kolaylaştıran İpuçları
  
Su Tasarrufu ve Ekonomi: Bireylerin ve İşletmelerin Cebine Dost Çözümler
  
Dijital Ödeme Sistemleri ve Kazandıran Kampanyalar
  
Bonus ile Kış Tatiline Hazırlık : Valizinizde Neler Olmalı?
  
Akaryakıt İstasyonlarında Yakıt Tasarrufu için İpuçları
  
Gençler için Yurt Dışında Eğitim ve Çalışma Rehberi
  
Türkiye'deki Dijital Platformlar ve Sundukları Hizmetler
  
Yaz Tatili - Popüler Yurt içi Destinasyonları
  
Online Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
  
Araç Sahipleri için Yakıt Tasarrufu ve Farklı Yakıt Türleri Nelerdir?
  
Yurtdışı Seyahati Öncesi Yapılması Gerekenler
  
Yaz Tatili Bütçesi Birikim Planı
  
Sosyal Medya ve E-ticaretin Kozmetik Sektörü ile Etkileşimi
  
Gençler İçin Kariyer Planlaması
  
Bavul Hazırlama Rehberi
  
Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
Kredi Kartı Dolandırıcılığı Nedir, En Sık Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
  
Dünyanın En Coşkulu 15 Futbol Ülkesi
  
Bonus Kredi Kartınızla Yapabileceğiniz Online Ödemeler
  
En Sevilen 10 Öğrenci Yemeği
  
Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
DAHA FAZLA GÖSTER
BonusFlaş uygulamanızdan dilediğiniz kampanyaya tek tıkla, SMS göndermekle uğraşmadan anında katılabilirsiniz.
BONUSFLAŞ İLE KAMPANYALARA KATIL
BonusFlaş App StoreBonusFlaş Google Play
BonusFlaş qr
BonusFlaş